Inceputul radioului brasovean

Primele radiouri brasovene au aparut in 1993. Acestea erau Radio Brasov si defunctul Radio 1. Printre oamenii care au facut cariera la Radio Brasov se numara; Gruia Andronic, Ioana Gosman, Vlad Popescu, Calin Muresan, Onelia Pescaru, Marius Cretu, Laura  Razi, Iulian Catalui etc etc.  La Radio 1:  Cornel Ichim, Mihaela Tatu, Claudia Popa, Bianca Dobrinas, Daniela Cucu, Florin Grebanas, Cornelia Crevean, Puiu Leder.  Printre emisiunile de la Radio Brasov se numarau:  Dimineata devreme( realizator Constantin Dragan) Cafeaua de 10( Gruia Andronic si Ioana Gosman),  Fm de pranz( Gruia Andronic), Dupa patru( Vlad Popescu), Seara tarziu( Marius Savu si apoi Nora). Poezia dedicata programui Radio Brasov;

   ” Te trezesti DIMINEATA DEVREME.    

Iti bei CAFEAUA DE 10.

Pana iti iei FM-UL DE PRANZ.

Pleci de la serviciu DUPA PATRU

si ajungi acasa SEARA TARZIU.

Jingleurile de la emisiuni:

” Dimineata devreme te trezeste Radio Brasov.

Viata e mai frumoasa  cand te aud la Radio Brasov.

Radio Brasov.

„Cafeaua de 10 vino cu noi sa o bei”

Faze interesante. Dan  Ghita citea o stire despre viteza de deplasare a cangurilor din Australia si a afirmat ca ar trebui sa se inlociuasca mijloacele de transport in comun, din Brasov, cu canguri.

Cand Nora realizs emisiunea ” Seara tarziu” avea un ascultator fidel cu porecla Noru. Nici pana in ziua de azi nu am aflat cine e.

Onelia Pescaru realiza, in fiecare mirecuri la ora 19;00, emisunea „Deschideti-va sufletele”. In aceasta emisiune se citeau scrisori de la oameni care aveau probleme din dragoste si se dadeau sfaturi.

Marius Savu realiza „Top 30 Radio Brasov”.Constantin Dragan avea o emisiune cu muzica franceza care se chema „MC steller”.

 Emisiunea pentru copii „Scorpia si ghionoaia”.

Muzica difuzata in week-end de la ora 20 pana dimineata. Pe la ora 1 noaptea cadeam si u frant de la atata dans.

     Acum sa incep cu Radio 1. De aici imi aduc aminte de emisiunea ” Buna dimineata Brasov” realizata de Cornel Ichim. Mai imi aduc aminte de emisiunea ” Nota Do FM”  care si-a schimbat denumirea in „RoTop 7″. Era un top muzical, in fiecare sambata la ora 13, cu sapte piese romanesti plus 2 propuneri. Tudor Ionescu s-a lansat la Radio 1. El a spus intr-o emisiune ” niciodata in viata voastra sa nu va urcati intr-un autobuz de Sacele”

Cam atat pe ziua de azi

Reclamele din anii 90 sunau mult mai bine decat cele de azi. Imi aduc aminte de reclama” La Diel pe Grivitei 65″. Sau aia de pe Radio 1 ” Ia si tu na si tie. Ia mana”

Mai era Radio Direct Brasov care retransmitea Radio Contact. Acolo imi placea emisiunea ” FM in plic” cu Claudiu Costea si Ruxandra Petrescu.

Radio Plus unde s-a lansat Adi Dobrescu. De Radio Tampa putini isi mai aduc aminte.

Imi cer scuze fata de cei pe care am uitat sa-i trec.

Multumesc Daniela Cucu pentru poza cu Radio 1

Update.

Prima generatie de oameni de la Radio 1 : Dragos Ursache, Ioana Gosman( dupa aceea a plecat la RBV), Cornel Ichim, Cornelia Crevean, Claudiu Oteleanu,  Bianca Dobrinas, Daniela Cucu, George Boitan, Leo Papp. Unii au plecat la Radio Direct in 1997. Altii au plecat, mai taeziu, la Radio Brasov.

Cea de-a doua generatie:  Claudia Popa, Tudor Ionescu, Emil Moldovan.

Vreo cativa au plecat dintre noi. Ma refer la Mihaela Popa si Lucian Dobrin.

Reclame

One Response to Inceputul radioului brasovean

  1. vladpopescu76 says:

    Frumoasa surpriza cu vechile numere Antena Press! Chiar nu aveam nici o imagine din vremurile acelea! You made my day!

    Mici erate: Radio Unu a inceput in ordinea intrarii in emisie cu Titu Mastan (director), Dragos Ursache, subsemnatul, Puiu Leder, Florin Radu, Ionut Costin etc. De ordinea primilor 4 sunt sigur! Ar mai fi de mentionat dintre cei omisi (93-94) Toni Marateia, Cristi Butiseaca, George Iordache, Andi Lita, Marius Chiriac, Gena Tudor, Sorel Carstea …

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: