Placinta mocaneasca.

Aceasta placinta se prepara doar in Sacele. Reteta este veche de sute de ani. O delicatese, credeti-ma. Putin mai stiu reteta aceasta.

 

Ingrediente pentru 4 placinte:

Aluatul:
500 gr. faina pentru aluat,
200 gr. faina pentru prelucrat,
1 pahar de apa calduta,
1 ou,
½ lingurita de sare,
100 gr.unt sau untura,
½ litru de ulei pentru copt placintele.

Umplutura:
400 gr. branza de burduf,
2 oua.

Mod de preparare:

1. Se face un aluat din faina, apa, ou si sare. ( consistenta trebuie sa fie ca cel pentru taieteii de casa )
2. Se faineaza bine planseta de lucru, se rastoarna aluatul, se mai framanta putin si apoi se imparte in 8 parti egale.

3. Din fiecare parte se face cu sucitorul cate o foaie rotunda cam de cca 20 – 22 cm si groasa de 3 – 4 mm.
4. Se pune untul sau untura la topit intr-o craticioara si apoi se unge fiecare din cele 8 foi mici.
5. Cand s-a inchegat putin untul pe foi, se ruleaza fiecare foaie in parte si se strange intr-un melcisor ca in imaginea de mai jos.

6. Melcisorii se intind din nou foi, formandu -se 4 perechi de foi mici.
7. Branza de burduf se sfarama bine si se amesteca cu cele 2 oua. Daca se doreste, se poate pune si putin marar verde tocat.
8. Branza se imparte in 4 parti si se intinde pe 4 din cele 8 foi.

9. Celelalte 4 foi ramase se pun deasupra celor cu branza, si se ruleaza de jur imprejurul fiecarei placinte, rasucind si intorcand cele 2 margini.

10. Se inteapa fiecare placinta cu furculita si se pun una cate una la copt intr-o tigaie foarte adanca si cu mult ulei , astfel incat placinta se fie imersata complet

Se serveste calda.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: